Medovníčky od babičky

20 decembra

Doma máme niekoľko rôznych receptov na medovníčky. Ja som si raz kúpila dokonca časopis špeciálne venovaný práve im, či už zdobených alebo holých. Ja aj napriek tomu vždy siahnem po recepte po babke a jej sestre, ktoré mi pripomínajú všetky tie krásne Vianoce, keď som bola malá, keď sme ich slávili spolu ako veľká rodina.

Potrebujeme:
500 g hladkej múky
2 celé vajíčka
125 g Palmarínu (alebo masla)
2 veľké lyžice medu (musí byť roztopený)
190 g práškového cukru
1 čajová lyžička škorice
1 čajová lyžička sódy bicarbony

vajíčko na potretie

orechy alebo korenie (na oči nejakého zvieratka)  na ozdobenie - ja som obe tento rok vynechala

papier na pečenie

Doba prípravy: 1 hodina (miesenie, vaľkanie, vykrajovanie, potieranie)
Pečenie: 15 minút jeden plech


Všetko na doske zmiesime, cesto rozvaľkáme na hrúbku 5-8 mm a povykrajujeme tvary. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť. Vyšli mi dva plechy aj kúsok (to som dala na malý pekáč :-o) ).



Pekný deň!


Mohlo by sa páčiť

2 comments

  1. Odpovede
    1. skôr sú chrumkavé, vnútri mäkké, na povrchu chrumkavé. keď chceme mať mäkké, tam sa pridáva perníkové korenie a to už nie sú medovníčky, ale perníčky a tie ja nechcem :-o) ale aj tieto dokážu úplne zmäknúť, mama ich dáva do sáčku s krajcom chleba, no neviem na koľko :-/ mne vyhovujú takéto.

      Odstrániť


Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.