4. augusta 2013

Uhorkový šalát - sterizlizovaný

Občas sa stane, že pri zbere uhoriek nájdete aj tie väčšie, nie len tých prckov a normálnu veľkosť. Pokiaľ "kvašáky" nepatria k vašim obľúbeným, alebo už na tento rok stačilo, dajú sa využiť inak. A keď už je tá zaváracia sezóna...
Pôvodný recept sa volá vegetový šalát, ale keďže som nepoužila vegetu, ale soľ, tak som ho premenovala. Viem, že vegeta tam dá spraví jeho chuť a farbu, ale vegeta je jednoducho vegeta, že Žídek ;-)


Potrebujeme:
1,5 kg ošúpaných uhoriek
1 väčšiu cibuľu
2 feferónky (alebo aj viac, ak máte radi)
18 dkg cukru
2 dcl octu
2 lyžice soli

Uhorky postrúhame (ako na klasický šalát) do väčšej misky, nakrájame cibuľu a feferónky, pridáme cukor, ocot a soľ, všetko zmiešame a necháme dve hodiny odstáť. Zmes naložíme do pohárov a 15 minút sterilizujeme.

Poznámka:
Po odstátí sa dá šalát ešte dochutiť, keby bol niekomu príliš slaný, sladký, či kyselý. Ja mám rada taký viac kyselo - sladký. Najprv som premýšľala, že nálev si nezarobím podľa receptu, ale klasicky svoj podľa chuti, ako keď pripravujem takýto šalát čerstvý ako prílohu.


Pekný deň!

2 komentáre:

  1. hmmm delicious! :) with potatos and cutlet of course :) Ania.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. oh, sure :-D meat, potatoes or rice must be! thanks ;-)

      Odstrániť

Vopred ďakujem za vaše komentáre!

UPOZORNENIE
Komentáre s pozvánkami na rozdávačky alebo komentáre s podsunutým linkom blogu budú bez upozornenia zmazané!

Ďalšie príspevky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...