24. októbra 2013

Parížsky šalát


Dnes to bude veľmi stručné. Domáci parížsky šalát :-). Písať postup by bolo asi trochu smiešne, keď sa to len nakrája, príp. uvarí, či zarobí (alebo sa otvorí konzerva, či majonéza), takže len recept. Ak si do receptu pridáte dva väčšie uvarené zemiaky, máte z neho "vlašák" :-)

Potrebujeme:
400 g diétneho salámu
1 stredná cibuľa
2 veľké uhorky
majonéza (alebo veľká majolka)
400 g vareného hrášku
2 lyžice horčice
2 lyžice kečupu
2 lyžice oleja
mleté korenie
trochu sladkokyslého nálevu (tento krok sa môže vynechať, ale v tom prípade podľa chuti osoliť)

Majonéza:
2 dcl oleja
2 žĺtka
1 lyžička horčice
1 lyžička octu



Pekný deň!


4 komentáre:

  1. Co mi to děláš Zuzko. Teď jsme na to dostala hroznou chuť :D A to ho zas tolik často nejím.
    Jinak je vtipný, proč se mu říká pařížský. Ve Francii to nikdo nezná,stejně jako pařížskou šlehačku nebo francouzský brambory :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-D :-D :-D to tak býva, tie názvy sú niekedy vtipné :-D ešte tu mám aj parížske rezy :-D ja si naložím aj za teba, jo? :-D ani ja ho často nejem a väčšinou s ním robím také rolky zo šunky (salámu), naložím, zatočím, paprika, rajčiny, uhorka a obložená misa je hotová :-)

      Odstrániť
    2. Tak teď mám chuť na chlebíčky se šunkou, sýrem, vejsem, okurkou, nakládanou paprikou a salátem. Díky díky :D

      Odstrániť

Vopred ďakujem za vaše komentáre!

UPOZORNENIE
Komentáre s pozvánkami na rozdávačky alebo komentáre s podsunutým linkom blogu budú bez upozornenia zmazané!

Ďalšie príspevky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...