❁ Klinček (Projekt 2014: 3/40) ❁

31 januára



Je tu záver mesiaca a s ním posledná januárová časť z Projektu 2014. Dnes si oddýchneme od mačičiek a dáme si niečo kvietkované. Ellen Maurer Stroh v roku 2010 uviedla 12 obrázkov kvietkov v rámci EMS Project 2010. Každý uvádzala v daný mesiac a dal sa voľne stiahnuť vo formáte pdf, či vo formátoch pre strojové vyšívanie alebo pre program PC Stitch. A ja som si tieto obrázky vybrala ako obrázky venované koncu mesiaca.

Klinček (Dianthus caryophyllus)

Alebo hrebíček, ako chcete :-). Nechýba ani u nás v záhrade. Svoje botanické meno dostal podľa Dia - Diov kvet. Dostal sa k nám zo stredomoria, má 5 okvetných lístkov a spoznáte ho podľa ružovej, červenej, bielej, či melírovanej farby a zvláštnej šedo-zelenej farby stoniek :o) Môžete ho pestovať v záhonoch, skalke alebo v kvetináčoch, je mu to jedno, hlavne chce veľa slnka.






Pri fotení Klinčeka som sa radšej ovládala, aby som sem zase nemusela pridávať 10 rovnakých záberov :o). Ak to tu niekto pozorne sledoval, tak už vie, z čoho sa bude celý projekt skladal + ešte ďalšie 4, čo už nebude také ťažké uhádnuť...


Pekný deň!


Mohlo by sa páčiť

4 comments

  1. wow naozaj prekrasne, mna to kedysi tiez bavilo, ale akosi ma to uz preslo! ale si sikulka!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vďaka :-) mňa to prestane baviť, až keď nebudem vidieť alebo vládať s rukami :-D

      Odstrániť
  2. Very pretty - EMS design are so lovely :o)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Yes! I´m glad I found her designs. She has a lot of freebies but my dream is animal babies series :-)

      Odstrániť


Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.