Stojan na náramky

10 januára


Keď som zakaždým videla stojan na náramky na tento spôsob v nejakom videu, tak som si len povzdychla nad tou kôpkou tých mojich, ktoré som skladovala v popolníkoch, ktoré u nás nenašli uplatnenie. Ťažké sklo, k tomu obsah a ďalšie veci v zásuvke a večne vyduté dno od ťažkej váhy. Potom som zistila, že sa to dá vyrobiť z roliek od kuchynských utierok. Lenže chýbala mi odvaha, chuť a hlavne lepiaca pištoľ. Asi rok som skladovala a obchádzala odložené rolky, až som si po vianočnom dekorovaní (stromček stál na blbom mieste, že ma aj prešla chuť robiť o ňom príspevok) povedala a dosť a pustila som sa do toho. Čo čert nechcel, v polovici práce sa mi minuli náplne, spoliehala som sa na Nitru a tam boli vypredané! Ale nečakane prekvapil Hlohovec a tak som stojan mohla dokončiť :-).

Takže na začiatok som si nachystala kúsky látky a ostatné veci a mohla som začať.


Najskôr bolo treba zrezať jednu rolku, lebo som vrch chcela kratší. Potom som vystrihla dva obdĺžniky, pričom som pridala na každú stranu jeden centimeter na ohnutie dovnútra. Nalepila som hlavnú časť a na koncoch som látku nastrihla po kúskoch, aby sa mi lepšie látka zahla a prilepila. Potom som podľa už obaleného valca na kartón obkreslila kruhy, vystrihla látku a rovnako som nechala centimeter navyše a rovnakým spôsobom zahla. Takto isto, len bez bočných kruhov som si nachystala aj zvislé časti, ktoré nakoniec putovali do koša, lebo som spravila chybu a nevyrezala oblúčiky na dosadnutie a nechcelo mi to držať. V rovnakej dĺžke sa teda takto nachystala iná rolka a zachránil ma Maťko, keď vyrezal do stredu vodorovných častí otvory a tú poslednú cez ne "prevliekol", čím získal stojan požadovanú stabilitu. Pre istotu zatlačil do roliek zopár špendlíkov, aby poistil držanie na mieste :o).


Celé sa to má nalepiť na látkou oblepený papier, ale to sa mi a) nepáči , b) nezdalo sa mi to veľmi stabilné a c) zaberie to veľa miesta. Tak som zobrala nepoužívanú podložku pod sviečku a celé som to nalepila na ňu. Zaťažila som to, chvíľu počkala a potom som náramky nasťahovala na ich nové bidielko :-)
Do misky som nasypala koráliky a spoje som prekryla brošňou a umelými kvetmi a listami, ktoré som tu už kedysi ukazovala na iných výmysloch. Ale toto je len dočasné riešenie, uznávam, že to nevyzerá bohvieako.







Celé to bolo nakoniec tak trochu ako keby to robili Pat a Mat, ale podstatné je, že to aj napriek komplikácii stojí a možno je to aj lepšie takto, ako s dvomi samostatnými nožičkami.

Pekný deň!

Mohlo by sa páčiť

2 comments

  1. ja som si stojan všimla už keď si neviem kde publikovala fotku svojho stola, kde sa líčiš....bolo tam veľa štetcov a v pozadí som si všimla aj tento stojanik....:)

    OdpovedaťOdstrániť


Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.