❁ Astra (Projekt 2014: 30/40) ❁

30 septembra



"The September flower is the aster which means love, faith and wisdom and symbolizes valor. Not only this, there is also a hidden message behind this flower and that is take care of yourself for me.
Aster is often used to accent different types of mixed flower arrangements, mainly because of its dainty features. Aster is known as a symbol of love also. Its name comes from the Greek work for "star" and refers to the shape of the flower head." (Ellen Maurer Stroh)
Astra (Callistephus)

Astra je ďalší kvietok, ktorý nám chýba v záhrade, teda aspoň som si to myslela, kým ma Google nevyviedol z omylu. Ellen Maurer Stroh si vybrala do svojho projektu fialový odtieň. Sú krásne, rozmanité, pestré. Kvitnú bohato najmä na jeseň. Poznáme viac odrôd týchto čarokrásnych kvetín, rozdeľujeme ich na skoré, poloskoré a neskoré. A podľa toho kvitnú od septembra až po október. Je to kvietok, ktorý má za úlohu rozveseliť záhradky, keď sa príroda už prezlieka do zimného šatu. Myslím, že by sme ich mali do tej našej záhradky vrátiť, lebo je to krásny kvietok. Teda k tým fialovým, o ktorých som si myslela, že sú chryzantémy :o).






 Astrou som vlastne uzavrela tretí štvrťrok a vrhám sa do toho posledného. Budem s októbrom máličko meškať, lebo sa naskytli okolnosti, ktoré ma zdržali. Ale po ňom by som si mala švihnúť s obrázkami ďalších dvoch kvietkov, kým ich máme v záhrade, aby som ich spolu odfotila :-).

Pekný deň!


Mohlo by sa páčiť

2 comments


Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.