Diár 2015

29 októbra


Ja viem, že je to trošku priskoro, ale aspoň to budem mať za sebou. A keďže som ich ešte videla v Lidli, tak to možno bude aj rýchly tip a podarí sa kúpiť aj niekomu inému. Už dvakrát som prerábála diár z Evy, lebo to s ním išlo dolu vodou, tento rok sa tým už nemusím zaoberať, aj keď na druhej strane som si tento rok celkom pekne vytuningovala :o). Diár je pre mňa ako denník, keď už si ho nepíšem, aspoň si tam dám poznámku a spätne si to viem pozrieť. Po tom, ako som prvý krát videla Filofax, tak som po ňom zatúžila. Ale kúpiť si ho, znamená otrieskať peniaze iba za značku. Rozhodla som sa, že si ho ale predsa len dám pod stromček, no dostala som tip od Veroniky na diár, ktorý je 10-násobne lacnejší (necelých 5 €)a tak som si ho hneď v prvý deň akcie letela kúpiť. Oblepiť nálepkami a papierikmi môžem aj tento, nie? Boli na výber síce len dve farby (a včera som si všimla, že  mali aj zatváranie na cvok), ale na druhej strane mi zostali peniaze na dôležitejšie veci. Keďže som predtým nakúpila (nielen) v Lidli aj rôzne papiere, rozdeľovače a všetky tieto somarinky si vyrobím :-). V diári bola vložená aj náplň na ďalší rok. Ale tak keby som chcela, tak do napodobeniny si môžem vložiť aspoň niečo originálne, lebo rozostupy dierok by mali byť rovnaké, ako má "Filo".

Ja som si vybrala hnedý, lebo čierny budem mať poznámkový blok. Chcela som takéto zatváranie, takže mi to vyhovovalo. Vo vnútri sú priečinky na karty, mechanizmus bol ochránený kartónom a hneď na začiatku je čierny rozdeľovač. Obal diára je z koženky.








Obsahuje rôzne sekcie, ktoré majú tiež čierne oddeľovače rovno aj s popiskami. Nasledujú základné listy ako osobné údaje, prehľadné kalendáre, do harmoniky poskladaný prehľad roka a potom ide týždenný kalendár. Pri tých nepodarených diároch z Evy som si tak zvykla na to, že tam nie sú riadky, že teraz mi asi budú aj zavadzať. Čo pociťujem ako nevýhodu je bsencia menín.







V aktuálnom je priestor pre zoznam úloh aj s políčkom na "odfajknutie", ale ten už mám pripravený svoj, takže zrejme mi tento poslúži ako zoznam na nákup :o). Potom nasledujú poznámky a informácie, kde sú dôležité telefónne čísla, pre rodičov vypísané prázdniny, sviatky, kontrolný zoznam na dovolenku, či kalorická tabuľka a prvá pomoc. Väčšina týchto listov uvoľní miesto iným. Na konci je do harmoniky poskladaná mapa Európy. Ako posledný priečinok je veľa, veľa listov a je to vlastne adresár. Na konci je opäť vrecko, do ktorého pasuje poznámkový blok s čistým papierom, ktorý bol zabalený pri náplni na rok 2016 a ja som ho zabudla odfotiť.








Po menších úpravách podľa mojich predstáv si z neho spravím niečo, z čoho sa budem tešiť ako decko. S farbou nespravím nič, ale aspoň tá bude na ňom seriózna, lebo ak ho o pár mesiacov otvorím, bude to ako diár nejakej školáčky :-D. Veď si vyhľadajte videá na Youtube a pochopíte... :-)

Pekný večer!



Mohlo by sa páčiť

6 comments

  1. Vypadá vážně dobře, ale zajímala by mě fotka, jak bude vypadat po Tvých úpravách ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Leni, to určite pridám nejaký mini príspevok, alebo na FB a určite na Instagram :-)

      Odstrániť
    2. Tak to už se těším ... jen doufám, že bude nějaký odkaz tady nebo na FB - Instagram jediný nesleduji :)

      Odstrániť
  2. Ja sa tak teším, že teraz môžme spolu psychopatiť :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-D :-D :-D to hej, dnes pridám, ako som začala s čiernym a možno aj sovičkovým :-) to bola rozcvička pred týmto :-D

      Odstrániť


Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.