Sunbonnet Sue (in the garden #1)

14 mája


"Friendships are flowers in the garden of life."


Sunbonnet Sue je dievčatko v klobúku (takom tom s ušatom :-)))) a jednoduchých šatách, ktoré je ikonou quiltu a výšivky viac ako storočie. Po čase sa začala objavovať na pohľadniciach, riade a iných predmetoch, ale quilt je jej tradičné "zobrazenie". Dizajnérka Ursula Michael sa Zuzkou nechala inšpirovať a vytvorila sériu šiestich pohľadníc, ktoré ukazujú Sue v záhrade a sú doplnené citátmi, keďže Sue rada pracuje v záhrade a rozpráva sa s kvietkami. Tiež sa rozprávam s kvietkami :-). Dnes prichádzam s prvou z nich. Keďže som sa rozhodla pridávať ich postupne, tak som si prispôsobila názov príspevku, v tomto e-shope ich nájdete pod názvom Six Sunbonnets, v časopise Formula rukodeliya ich nájdete pod názvom Vo sadu li, v ogorode (V sade, či na záhrade). Myslela som, že sa dozviem ešte niečo o týchto výšivkách, no bohužiaľ som ich našla len na týchto dvoch miestach.

Vyšívanie inak išlo hladko, rýchlo, až tak, že som ešte stihla natočiť zopár záberov z procesu výroby :-). Rozmer vyšívanej časti je 56x56 krížikov. No a niekedy nabudúce vám ukážem ďalší...

✄ ✄ ✄


Sunbonnet Sue is a little girl in sunbonnet and simply dress. She has been an icon of quilting and embroidery for more than a century. Soon Sue was found on postcards or on plates and dishes but quilt is her dominant function. Designer Ursula Michael was inspired by this girl and she created a series of six postcards with Sue in the garden. You can find here the quotes which represent our comunications with flowers. Sue likes speaking with flowers. I speak with the flower too :-). And here is my the first. I adjusted a name of post because I didn´t find more information. You can find this design here and here in russian magazine Formula.










A ešte jeden v bielom prevedení :-)



Pekný deň!

Mohlo by sa páčiť

2 comments


Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.