Vyšívaný sedák

25 júna

Alebo ako som si ho nazvala ja - "podprdelník" :-). Ja viem, luxus robiť si niečo takéto pod zadok, ale zabijem sa za to? V každom prípade kúpila som si novú stoličku k zrkadlu, a tak trochu ma tlačil zadok, tak som si spravila tento vlastný sedák na mieru.

Jeho rozmer je cca 30 x 30 cm, vzor výšivky je s knihy Vyšívanie (100 nápaditých vzorov). Predlohu som si trochu upravila na môj požadovaný rozmer. Na vyšívanie pozadia som použila ešte starú BCT perlovku (odhadujem, že to bolo č. 714 alebo 715) a na vzor dve farby (912 a 7392) od Puppets. Vo vnútri je tenší vatelín a krajky je cc 2,4 m. Keďže som si zabudla vyšívanú časť, keď som išla kupovať látku, tak som zobrala aspoň takú, akú som vzala, už som dokončenie nechcela dlhšie odkladať.








Pekný deň!

Mohlo by sa páčiť

8 comments

  1. Zss kus roboty.Ty by si sa mohla dat aj na vysivanie krojov..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. videla som podobný vzor na jednom trenčianskom kroji v sobotu na folklórnych slávnostiach, aj som si to odfotila, lebo mám rada tieto ľudové motívy :-) a práve toto som si pomyslela, keď som to videla :-D ďakujem :-)

      Odstrániť
  2. Suzi, Ty si neuveriteľná...:) Toľko práce, klobúk dolu pred tebou žena. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aale, toto je nič, vzor a pozadie :-) aj keď teda ja neznášam vyšívať pozadie :-D ďakujem :-)

      Odstrániť
  3. Krásná práce!! Podprdelník je u nás doma ustálený výraz :-). Já jednu dobu hodně vyšívala, ale už na to není čas, vyměnila jsem to za malování...Na novou židličku je to krásná ozdoba :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem eM. ja vyšívam od základnej školy, vtedy tak pomenej, jednoduchšie veci, na strednej nejaké drobnosti ako darčeky, ale na výške to prepuklo, bolo treba sa odreagovať od skúšiek :-) keďže sa prevažne venujem druhému blogu, tak to trochu zanedbávam :-/ keby bol obraz vyšitý tak rýchlo, ako nechty nalakované :-D

      Odstrániť


Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.