9. apríla 2013

Parížske rezy

Recept som si kedysi dávno priniesla od babky môjho drahého. Keď nám ho pri našej návšteve ponúkla, vedela som, že odídem aj s receptom. Pri všetkých receptoch, ktoré mám a skúšam, som ho robila len raz a doteraz si spomínam na trapas pri jeho prvom pečení :-D
Dnes sa to ale obišlo bez tragédie a ešte aj budú krajšie fotky.


Potrebujeme:
150 g masla
4 žĺtky
120g práškového cukru
210 g hladkej múky
prášok do pečiva
lekvár

Plnka:
180 g mletých vlašských orechov
4 bielka



Maslo, žĺtky, práškový cukor  a múku zmiešanú s práškom do pečiva vymiesime na doske.




Pripravíme si plech - buď ho vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie. Vymiesené cesto roztiahneme po celej ploche plechu v rovnakej hrúbke. Roztiahnuté cesto potrieme lekvárom.




Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme mleté orechy, zmiešame a potrieme na lekvár.


Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme cca pol hodiny. Kontrolujeme špajlou.

Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame a posypeme práškovým cukrom.


Dobrú chuť :-)


3 komentáre:

  1. Wonderful recipe...I like your blog.^^
    Maybe follow each other on bloglovin???
    Let me know follow you then back.
    Lovely greets Nessa

    OdpovedaťOdstrániť

Vopred ďakujem za vaše komentáre!

UPOZORNENIE
Komentáre s pozvánkami na rozdávačky alebo komentáre s podsunutým linkom blogu budú bez upozornenia zmazané!

Ďalšie príspevky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...