Parížske rezy
09 apríla
Recept som si kedysi dávno priniesla od babky môjho drahého. Keď nám ho pri našej návšteve ponúkla, vedela som, že odídem aj s receptom. Pri všetkých receptoch, ktoré mám a skúšam, som ho robila len raz a doteraz si spomínam na trapas pri jeho prvom pečení :-D
Dnes sa to ale obišlo bez tragédie a ešte aj budú krajšie fotky.
Potrebujeme:
150 g masla
4 žĺtky
120g práškového cukru
210 g hladkej múky
prášok do pečiva
lekvár
Plnka:
180 g mletých vlašských orechov
4 bielka
Maslo, žĺtky, práškový cukor a múku zmiešanú s práškom do pečiva vymiesime na doske.
Pripravíme si plech - buď ho vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie. Vymiesené cesto roztiahneme po celej ploche plechu v rovnakej hrúbke. Roztiahnuté cesto potrieme lekvárom.
Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme mleté orechy, zmiešame a potrieme na lekvár.
Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme cca pol hodiny. Kontrolujeme špajlou.
Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame a posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť :-)
Dnes sa to ale obišlo bez tragédie a ešte aj budú krajšie fotky.
Potrebujeme:
150 g masla
4 žĺtky
120g práškového cukru
210 g hladkej múky
prášok do pečiva
lekvár
Plnka:
180 g mletých vlašských orechov
4 bielka
Maslo, žĺtky, práškový cukor a múku zmiešanú s práškom do pečiva vymiesime na doske.
Pripravíme si plech - buď ho vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie. Vymiesené cesto roztiahneme po celej ploche plechu v rovnakej hrúbke. Roztiahnuté cesto potrieme lekvárom.
Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme mleté orechy, zmiešame a potrieme na lekvár.
Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme cca pol hodiny. Kontrolujeme špajlou.
Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame a posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť :-)
2 comments
:-) čakám potom na tvoju fotku :-)
OdpovedaťOdstrániťWonderful recipe...I like your blog.^^
OdpovedaťOdstrániťMaybe follow each other on bloglovin???
Let me know follow you then back.
Lovely greets Nessa
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.