26. januára 2016

52 týždňová mini challenge 2016


Tento pokus som vyskúšala minulý rok, keď som náhodou na takéto niečo narazila. Challenge pre rok 2015 je dávno úspešne za nami a celkom som sa potešila, že sa to ujalo natoľko, že si to tento rok zopakujeme. A rovno v plnom rozsahu. Najprv som nafotila mini challenge, že to bude stačiť, ale tak nebránim sa a vyhotovila som tabuľku aj na veľkú. Krabičke som prerobila vrchnák na aktuálny rok, dala som preč zlatú pásku a použila dve tenké z Tigra, lebo minulý rok sa to dosť ťažko zatváralo/otváralo. Papier som si ozdobila rovnako ako minulý rok a môže sa šetriť :-).







Suma na konci ako bonus na koniec roka celkom poteší, no nie? :-)

(via)
Pekný deň!


24. januára 2016

Figaro rezy


Kedysi dávno, veľmi dávno som chcela pridať na blog recept na tento koláčik. Všetko zlyhalo na fotke finálneho výsledku. Dnes to tiež bohvieako nevyzerá, fotiť jedlo a koláče sa snáď nikdy nenaučím, ale aspoň o niečo to je lepšie a pokúsim sa to ignorovať. Vlastne som ho odvtedy ani nerobila. Len tak pre zaujímavosť, písal sa koniec roka 2012 :-).
Mala som ho dlho v pláne a dnes bol na neho konečne čas. Príprava síce nie je náročná, ale cez víkend sú vždy iné povinnosti, tak si volím niečo jednoduchšie. Kto má rád jablkové koláče, či mega čokoládové, príde si pri ňom na svoje.

Potrebujeme:
► Cesto
25 dkg masla
30 dkg polohrubej múky
1 celé vajíčko
2 polievkové lyžice rumu
3 polievkové lyžice vody
½ prášku do pečiva
1 vanilkový cukor (alebo vanilkový struk)

► Plnka
20 dkg práškového cukru
4 celé vajcia
2 polievkové lyžice kakaa
6-8 postrúhaných jabĺk
15 dkg pomletých orechov

► Poleva
polievková lyžica masla
čokoláda na varenie

Postup:
► Plnka:
Vajíčka vymiešame s cukrom a pridáme do nich orechy, kakao a nahrubo nastrúhané jablká. Kto chce, môže trochu rumu pridať aj sem.








► Cesto:
Múku, maslo, vajíčko, prášok do pečiva, vanilkový cukor, rum a vodu zmiešame na doske a vymiesime cesto. Plech vymastíme, vysypeme múkou a roztiahneme na ňom cesto. Ja si ho trochu vyvaľkám a prenesiem na plech a tam rukami roztlačím na chýbajúce miesta. Koláč sa dá robiť aj na veľkom, aj na malom plechu. Plnka je bohatá, nebude suchý ani keď bude tenší.

Na cesto nanesieme plnku a dáme piecť na 45 minút pri teplote 180 stupňov. Upečený koláč necháme vychladnúť a polejeme čokoládovou polevou.








Pekný večer!


Ďalšie príspevky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...