I´m a blogger...

10 novembra


Dostala som od sesternice tento rozkošný diár so sovičkou a hneď som ho pasovala za "blogodiár".  Prehľad príspevkov už zopár krát pomohol a keďže ja som taký Monk a mám rada vo svojich veciach poriadok, tak ho využijem práve na toto.
Jedného večera som sedela a premýšľala, do ktorej zo 100 naplánovaných vecí sa pustím, tak som to vyriešila takto:
  • asi dve hodiny som strávila upratovaním svojho účtu a prehrabovaním sa v tých ostatných na Pintereste
  • našla som tam samozrejme ďalších milión inšpirácií, ktoré sa opäť pripíšu na zoznam a ich zhotovenie je v nedohľadne
  • upratala som si zásuvky v písacom stole a ponachádzala tam zvláštne a nejaké zaujímavé veci (napr. visačka nižšie)
  • po skončení som vytiahla diár, washi pásky, visačku z nohavíc, ktorú som si odložila kvôli jej vintage vzhľadu, že sa mi na niečo určite hodí a začala sa hrať. Dobrá prokrastinácia, nie?

Diárik má takýto pekný dievčenský vzhľad s motívom mojej obľúbenej sovy. Minule som taký "stretla" aj v papiernictve, kam chodím rozhadzovať peniaze. Jeho fotky tu dnes dávať tentokrát nebudem ako naposledy pri "lídlackom", je to taký ten klasický týždenný diár do kabelky, len v krajšom prevedení ako v tom plastovom čiernom obale. Takto z vonku vyzerá stále nevinne, no zobrala som si tieto štyri pásky (zatiaľ všetky moje washi pásky sú z DaVinci), ktoré samozrejme ladia k vrchnému obalu a vnútri som si ho zobrala do parády.



Asi po 5 sekundách uvažovania som sa rozhodla nalepiť pásky diagonálne, zdalo sa mi to originálnejšie a zaujímavejšie. Poradie som "nasekala", ako mi pásky išli pod ruku, potom si už len dávala pozor, aby som sa nepomýlila v poradí. Pásky som orezala na konci papierovej časti, aby okraj zostal pôvodný diárový. To isté som neskôr spravila aj na konci.


Potom prišiel rad na visačku, ktorú som ozdobila v rovnakom poradí, pričom som začínala od stredu a pokračovala smerom k okrajom. Zvyšnú pásku som orezávatkom orezala. Na druhej strane boli písmená a časť bola zelená, čo by presvitalo a tak som pred páskami druhú stranu oblepila najprv samolepiacim bielym papierom (tiež som orezala odstávajúci papier) a potom som nastúpila s páskami.




Pôvodný zámer bol nechať to len takto vložené, ale ja si rada veci skomplikujem, takže som plán zmenila. Dierkovačkou som vytvorila dierku, cez ktorú som prevliekla dva motúziky a technikou macramé (štvorcový uzol) som uplietla potrebný kúsok. Lebo vrkoč mi nestačil :-D. A tadáá, záložka je hotová.




Začala som oblepovať zadnú stenu, našťastie až po visačke, inak by som pásku musela otrhávať, poznačila som si miesto záložky, ktorú som nalepila na obojstrannú pásku (zn. Milan, fajn vecička) a potom pokračovala v oblepovaní páskou. Práve v mieste záložky mi vyšiel trojuholníček, ktorý sa mi asi bude stále odlepovať, aj keď som aj tam pre istotu dala kúsok tej obojstannej pásky.


Potom som ešte spravila ďalšiu dvojstranu (tú, kde bývajú osobné údaje), tentokrát zvislo a vodorovne. Na internete som videla vtipné tričko (pohľadnicu, obraz... s rovnakým nápisom), tak som si vetu z neho zobrala a vo Photoshope som si vytvorila túto vintage úvodnú stranu.  Najprv som trochu zle zadala veľkosť, takže mám takú aj v karisbloku, ktorý bude slúžiť na nápady a poznámky. Mám to samozrejme pre oba blogy, nemá každý svoj diár.


Na ďalších stránkach som nerobila nič, tie sa budú dekorovať v priebehu roka, aj to prevažne len zapísaním príspevku, ktorý bude mať vlastnú značku, či pásku.
Ja viem, tak zbytočné, no u človeka, ktorý má rad prehľad a organizáciu a je blázon do takýchto blbostí je to normálne. Navyše, ako som písala už pri diári z Lidla, sú na tom ľudia aj horšie, ja som len na začiatku diagnózy :-D

Pekný večer!


Mohlo by sa páčiť

4 comments

  1. Áno, áno, sú na tom ľudia aj horšie, dorbovoľne sa hlásim :D Vyzdobila si si to teda krásne, ja by som si washi páskou tiež najradšej oblepila všetko :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pokiaľ nemáš na poličke 30 Filov,, tak si ešte stále na tom dobre :-D Myslím, že aj vek ťa ešte ospravedlňuje, čo sa už o mne povedať nedá :-)))
      no, ale v každom prípade, ja som mu nechcela nijako týmto ublížiť, len tá biela bola nudná :-) Páčilo sa mi to tak veľmi, že som si jeden rozdeľovač takto spravila aj do čierneho diára :-)

      Odstrániť
  2. Ježiš, to je tak krásný ♥ Nestačím se divit, jaký nápady máš, super kreativní. :) Taky bych takový diář hned brala.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. bolo otázkou času, čo bude ďalšie na rade, čo oblepím :-))) ale tá visačka prerobená na záložku, to sa mi moc páči, to sa priznávam. Ďakujem ♥

      Odstrániť


Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.