Lesley Teare - For a Special Mum (Deň matiek 2016)

08 mája


Povedala som si, že toto nezmeškám a bude príspevok včas, no aj tak mi to nevyšlo a píšem ho v takejto pokročilej hodine. Veľmi som sa tešila na prvé vyšívanie v novom dome, len mi ho tak trochu pokazila choroba a ja som zase pracovala na poslednú chvíľu.


Po veeeeľmi dlhom čase som si prechádzala stránku cross-stitching.com a hľadala nejaké jednoduché "freebie" práve k tomuto dňu. Zhodou okolností som tam narazila aj na moju obľúbenú Lesley Teare, čím budem pokračovať v tradícii a už po tretíkrát tu bude ku Dňu matiek dizajn práve od nej. Opäť jednoduchý a rýchly. A poprvýkrát som skúsila použiť rokajly miesto francúzskych uzlíkov :-).


Svoj výsledok, tým myslím vzhľad pohľadnice, som si predstavovala o dosť inak, ale už nebol ani čas a na druhej strane, ešte mám trochu sťažené podmienky pre tvorenie, takže som bola dosť nervózna z bojových podmienok. Takže som si klasicky zobrala farebný výkres (Sada Crelando z Lidla), blok s papiermi na tvorenie (Tedi), nejaké ti nálepôčly na dozdobenie (Tiger), trblietavú pásku (Papiernictvo Panda Hlohovec), okrajovú raznicu (Jukan shop) a farebné drevené výseky (Melinera z Lidla), ktoré skladujem už od minulej jari a stále čakali na svoju premiéru.



Keďže vyseknúť bordúru z pásky by nebolo až také jednoduché, lebo by sa mi prilepila na vysekávačku, nalepila som si pásku najprv na samolepiaci papier a následne vysekla vzor.







Čo sa týka vnútornej strany, tak som samozrejme najprv nalepila výšivku. Na okraje papiera som nalepila obojstrannú lepiacu pásku, na ktorú som položila výšivku. S lepidlom to akosi nechcelo držať, keďže som mala len kúsok kanavy na prichytenie. Takto to ale fungovalo a dobre držalo. Potom som prilepila vystrihnutú žltú časť presne na miesto, odkiaľ odišla :-). Hoci som na okraj dekoratívneho papiera dávala obojstrannú pásku, aj vystrihnutú časť som prilepila ňou. Výšivka by mi mohla odtláčať papier, takže aspoň to lepšie držalo v dvojnásobnom počte :-). Samozrejme, že som zabudla spraviť fotku a teraz to opisujem ako tatar :o). Potom som opäť nalepila pásku na samolepiaci papier, vysekla bordúru a nalepila ju na oba okraje. Potom som  prianie dozdobila motýlikovými nálepkami a bolo to hotové.








Mohlo by sa páčiť

2 comments


Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.