26.9.2014 - Veľké stretnutie spisovateľov: 1/2 Smolenický zámok

29 septembra


Smolenický zámok bol v piatok 26. septembra svedkom stretnutia 38 spisovateľov (pozri druhú časť). V tomto prvom príspevku sa budem venovať zámku, lebo kým sa spisovatelia medzi sebou rozprávali, ja som si išla trochu fotiť. Takže vás teraz môžem pozvať na prehliadku jesenným zámkom.
Na tomto zámku som bola v lete pred siedmymi rokmi, ale musím uznať, že v jesennom šate mu to pristane. Smolenický zámok bol postavený na mieste stredovekého strážneho hradu na úpätí Malých Karpát. Na začiatku 19. storočia vyhorel a do dnešnej podoby ho začali prestavovať poslední majitelia, Pálfiovci, začiatkom 20. storočia. Zámok slúži ako Kongresové centrum SAV, ale ak by ste tu chceli mať svadbu, určite vás nevyženú (ak si ju nahlásite včas :o)). Na zámku sa nachádza aj vinotéka. Fotky som nezmenšovala, takže pre väčšie zobrazenie treba kliknúť na obrázky...























































Výhľad z veže je síce staršieho dáta, ale pre ilustráciu, kam je z veže vidno, postačí. V rámci podujatia sme mali možnosť obdivovať tieto úžasné čipky z dielne Klubu paličkovanej čipky zo Šoporne, maľby Rudolfa Kyselicu a ilustrácie od Martiny Matlovičovej, ktoré som nejako zabudla odfotiť. S obrázkom tomboly a krátkym videom zo zámku sa lúčim a pokračovanie si môžete prečítať v druhej časti.




Rudolf Kyselica

Rudolf  Kyselica
Vinotéka na zámku

Časť tomboly



Pekný deň!

Mohlo by sa páčiť

0 comments


Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.