Rajčinová polievka z drvených rajčín
20 augusta
Dnes to bude jednoduchá a rýchla polievka. Rajčinovú polievku mám veľmi rada, ale časom mi pomaly prestávala chutiť tá klasická z pretlaku, lebo bol čoraz kyslejší a bolo treba do nej veľa cukru a aj tak to nebolo ono. Keď som v Trnave prvý krát ochutnala polievku z drvených rajčín, s trochou smotany a bazalkou, bola to láska na prvé ochutnanie. A tak som jedného dňa miesto pretlaku kúpila paradajky drvené, spravila som pokus, vyšiel a odvtedy inú nerobím. Iba ak z čerstvých domácich, ktorá sa tu možno mihne tiež.
Potrebujeme:
- 2 x 400g konzerva drvených rajčín
- 140 g rajčinový pretlak
- olivový olej
- malá cibuľa
- celé korenie
- nové korenie celé
- bobkový list
- cukor
- soľ
- sladká smotana
- syr
- bazalka
Na jemno nakrájanú cibuľku osmažíme na troche olivového oleja, pridáme rajčinový pretlak a jednu konzervu drvených rajčín, podľa chuti pridáme cukor a soľ, bobkový list a korenie a 10 minút povaríme.
U mňa teraz nastupuje tyčový mixér, vytiahnem koreniny a trochu to premixujem, aby mi tam neplávali kúsky cibule, lebo mi to ta trochu vadí a ruší ma to pri jedení :-D
Pridáme druhú konzervu drvených rajčín, vrátime koreniny a povaríme ďalších 10 minút. Vodu nepridávam, iba ak tú, s ktorou vypláchnem konzervy od pretlaku a rajčín.
Na záver pokvapkáme smotanou, pridáme nasekanú bazku a syr.
Smotanu nepoužívam do celej, ale len na ozdobu priamo na tanieri, ale pochopiteľne sa dá ňou zjemniť celá.
Tweet
1 comments
ani nehovor, hneď po zeleninovej, v tesnom závese :-)
OdpovedaťOdstrániťPoznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.