Bábovka
27 januára
Milujem ju. Spolu s bublaninou to boli najčastejšie pečené koláče u nás doma a pripomínajú mi detstvo. Vždy si k nej uvarím čaj a maškrtím. Na druhý deň si ju takto dávam na raňajky. Teda ak z nej ostane, väčšinou si z nej musím na tie raňajky pár kúskov radšej odložiť :o)
Potrebujeme:
4 vajcia
20 dkg práškového cukru
1 dcl teplej vody
20 dkg hladkej múky
prášok do pečiva
1 dcl oleja
kakao
Žĺtky vymiešame s cukrom, zriedime s teplou vodou, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, olej a všetko dobre zmiešame. Na koniec pridáme sneh a premiešame. Trochu cesta odlejeme do misky od snehu, pridáma trochu kakaa, zamiešame. Bábovkovú formu vymastíme, posypeme strúhankou, vylejeme do nej svetlé cesto a do neho tmavé. Ja to ešte trochu poštuchám, aby sa obe farby premiešali a spravili mramorový efekt.
Pečieme na teplote cca 180 stupňov cca pol hodiny (pre istotu vyskúšať špajdľou, či je upečená, každá rúra pečie inak).
Dobrú chuť! :-)
0 comments
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.