Jesenný veniec 2014

14 novembra


Ani som nemala v pláne niečo také tento rok robiť, ale zrazu ma prepadla strašná chuť spraviť niečo nové vytvoriť. Ešteže sa dal veniec dverový minuloročný rozobrať a spravila som si veniec na stôl. Ono ja som si hlava múdra organizovaná niekam zapatrošila tú jesennú ozdobu, ktorá visela na sviečkach, ktoré som mala na stole minulý rok a nejako som to nerozdýchala :-D.
Šišiek som si nazbierala tento rok v parku, ako keby som išla s nimi niekomu podkúriť, no hlavne v predstihu, aby mi tam nezostali len mrzáčikovia ako minule. Ešte mám s nimi určité plány, tak ja dúfam, že mi budú stačiť. Sestra mi doniesla kvety a tie veľké bobule, skombinovala som to s bobuľami z minulého roka a veniec bol na svete. Je to tam len nastrkané, aby sa dal ľahko prerobiť na zimný. Pre ľahšiu manipuláciu pri prekladaní som ho položila na bambusovú misku z Jysku, na ktorú som najprv dala listy, potom veniec a do stredu som umiestnila malý svietnik, na ktorom je položená podložka pod sviečku. Na ňu som položila sviečku, potom neskôr ešte ďalšie dve, ešte sa tam zmestili. No ja sa stále neviem ubrániť pocitu, že je to taká cintorínska ozdoba. Snáď, keď ho budem prerábať na vianočný, tak to už tak na mňa pôsobiť nebude.







Do dekoračného taniera som postavila veľký svietnik - pána Tekvicu, kde pálim napr. aj také vosky od Yankee Candles, kedy do obyčajneho bieleho parafínu vysypem trochu toho parfumovaného a spraví to rovnakú službu, ako vo vonnej lampe. Okolo sú poukladané šišky, listy, bobule a gaštany a hotovo. Toto bolo na stole, kým nebol veniec, teraz dostal svoje čestné miesto na sporáku. Váza sa oproti minulému roku nezmenila, akurát má nové miesto, len kvetináč s tekvicou som vložila do toho tekvicového. Žiadne dekoračné videá sa tento rok nekonajú, strápnila som sa už minulý rok a stačilo :-))).

Pekný zvyšok večera!


Mohlo by sa páčiť

1 comments


Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.