Rekapitulácia: Projekt 2014

19 januára

http://3.bp.blogspot.com/-xs9Zi0LpWjs/VLT7PNvbVqI/AAAAAAAApEE/LXKIuYqutoU/s1600/Projekt.2014.DbS.0.jpg

Po včerajšej rekapitulácii roka je na rade ďalší takýto príspevok. Celý minulý rok patril okrem iného Projektu 2014. Obsahoval štyri rôzne témy - kalendár, štyri ročné obdobia, znamenia zverokruhu a kvietok mesiaca. Tvorilo ho dokopy 40 obrázkov a tisíce krížikov :-). Takúto vec som si vymyslela hlavne preto, aby som sa trochu viac venovala koníčku, ktorý bol kedysi mojím hlavným, ale popri práci a neskôr druhom blogu trochu začal zapadať prachom. Je mi jasné, že toto veľa ľudí nezaujme, je ťažké zaujať výšivkou, ktorá je súčasťou slevenskej tradície, len sa akosi nehodí do moderného sveta z rôznych dôvodov. Výsledkom je krásna farebná koláž a ja som na seba hrdá, že som to dokázala, lebo som tipovala, že vydržím tak do polovice :-).

http://2.bp.blogspot.com/-dvs0sTxyJAw/VLT7PLvoCTI/AAAAAAAApEA/iy8hJu-ECoM/s1600/Projekt.2014.DbS.1.jpg
Prvou témou bol kalendá. Kalendár som zverejňovala na začiatku mesiaca. Vybrala som si na to práve ten mačičkový od Margaret Sherry. Veľmi sa mi páčil a hneď som vedela, čo s vyšitými obrázkami spravím. Jednotlivé predlohy boli uverejňované v starších číslach časopisu CrossStitcher alebo ako komplet na Heritage Stitchcrafts. Zháňanie predlôh bola teda výzva a bolo treba sa pripraviť už vopred a ďakujem za pomoc pri tejto činnosti. V podstate som vtedy ešte ani netušila, že vznikne celý projekt. Ťažko povedať, ktorý mám najradšej, každý má niečo svoje. Aj keď škoricové mačičky sa mi páčia o niečo viac :-). Veľmi sa mi páčilo, keď som sa s nimi vybrala do prírody a nafotila ich aj s tématickým pozadím. Jeden obrázok trval priemerne 21 hodín.

http://4.bp.blogspot.com/-moCsXT8--pA/VLT7PC2oTaI/AAAAAAAApEI/oNcWy5Ux5HU/s1600/Projekt.2014.DbS.2.jpg
Predlohy na tieto obrázky sú z časopisu Rozárka, resp. z jeho poľskej verzie Haft gobelinowy, alebo jednoducho z e-shopu časopisu Rozárka, v ktorom už nie sú momentálne dostupné (keď som ich pozerala naposledy, ešte tam boli), no dajú sa zakúpiť v iných, lebo tieto 4 ročné obdobia patria do ponuky značky Orchidea. Obrázky som zverejňovala v prvý deň ročného obdobia. Jeden obrázok trval približne 1 deň.

a href="http://2.bp.blogspot.com/-HY5ojxWKpzc/VLT7P5QF8OI/AAAAAAAApEM/ZpGniD_cQTM/s1600/Projekt.2014.DbS.3.jpg
Pri sérri Cattitude horoscopes od Margaret Sherry platí to isté, čo pri kalendári. Predlohy sú staršie a ťažko zohnateľné. Rovnako si neviem vybrať najkrajší, všetky znamenia boli znázornené milučko :-). Keďže sa niektoré križovali so 4 ročnými obdobiami, zverejňovala som ich občas až na druhý deň, ako znamenie začalo. Jeden obrázok trval priemerne 7 hodín.

http://1.bp.blogspot.com/-HdM4F1Xrxe0/VLT7QF4tXDI/AAAAAAAApEY/J6BbwdiYD4s/s1600/Projekt.2014.DbS.4.jpg
Na ukončenie mesiaca som si vybrala projekt od Ellen Maurer Stroh z roku 2010. Je nazvaný Flower of the month a predlohy sú "freebies". Tieto kvietky boli v pláne presne odvtedy, čo ich Ellen zverejnila, no vidíte, nebolo kedy, až teraz :-). Každý mesiac som teda pekne ukončila kvietkom, ktorý bol pre neho typickým. rošku ma mrzelo, že som každý s takým kvietkom nemohla fotiť, alebok nemu aspoň priložiť vlastné zábery. Jeden obrázok trval priemerne 14 hodín.

Čoskoro vám predstavím aj mačičku, ktorá "pečiatkovala" obrázky z tohto Projektu, ktorú som nestihla publikovať v minulom roku.


Ak náhodou niekto prejaví záuejm, budem rada, ak mi napíšete, ktorá čas sa vám najviac páčila.

Pekný deň!


Mohlo by sa páčiť

5 comments

  1. Ahoj, to je skvělé shrnutí. Je super že se ti podařilo opravdu pravidelně a postupně vše vyšívat. Chtěla jsem se zeptat jestli máš ještě předlohy pro ten kočičí kalendář od Margaret Sherry. Ráda bych je od tebe odkoupila. Případně jestli nemáš nějaký tip, kde se dají předlohy koupit. Jsou super, ale nikde jsem na ně nenarazila.

    Díky moc
    Lenka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je mi ľúto, ale ja si bohužiaľ predlohy nechávam a ani neposielam kópie :(. Pozerala som na internete, no tie legálne neporušujúce práva úplne vymizli, niektoré sú tu ebayi http://www.ebay.co.uk/bhp/margaret-sherry

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. It was a big challenge of the 2014 but I´m glad I take it to the finish line, I´m so proud of me :-D Thank you very much

      Odstrániť


Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.