Farbičky, čarbičky... Kreslenie

24 januára

Ako keby nebolo toho všetkého, čo robím vo voľnom čase, už dosť...

Začínala som ako každý školák/školáčka. Všetko to povinné na výtvarku. Priznávam sa bez mučenia, s vodovkami a temperkami som sa veľmi nekamarátila a myslím, že sa ani nikdy nebudem. Po nástupe na strednú školu som kreslila akurát tak všelijaké povinné obrázky na odborné kreslenie. Kreslenie vystriedalo rysovanie a až v treťom ročníku som sa k tomu trošku vrátila vo forme predmetu Architektúra. Páčilo sa mi kresliť stavby rôznych období a kreslila som si aj mimo zadaných úloh (bohužiaľ mi niekde obrázky zmizli a ostal mi len jeden). Veľmi rada by som sem pridala obrázky, tak dúfam, že to nejako vyriešim. Pri fotení totiž moje obrázky vyzerajú smiešne. Ale skenovanie, to už je iná pesnička. Ale niektoré obrázky mám bohužiaľ formátu A3. Vysoká škola moje kreslenie stopla už úplne. Po jej ukončení som sa vrátila aspoň k príležitostnému kresleniu, hlavne som sa začala učiť kresliť tváre. Kúpila som si veľa knižiek, pozrela veľa tutoriálov a pomaly sa učila. Určite pridám aj tie smiešne čapaté výtvory zo začiatkov, nech sa pobavíte. No ako môžete vidieť tu na blogu, venujem sa viacerým veciam, okrem toho druhému blogu, to nehovorím, že treba sa starať aj o domácnosť. Ale nech neodbáčam od témy. Na kreslenie som stále používala staré ceruzky, ktoré sa mi nazbierali od mojich šiestich rokov v hojnom počte a kancelárske papiere. Až som jedného dňa dostala trochu lepšie pomôcky - sadu 12 ceruziek Art od KOH-I-NOOR a výkresový blok a náčrtník. Tak som si tých ceruziek vážila a tak som si ich šetrila, že som ich používala minimálne, aby sa mi náhodou neminuli :-o. Ešteže som aj na tej strednej škole potrebovala ceruzky rôznych tvrdostí.

Raz som sa pokúsila nakresliť na želanie a ako na potvoru to vôbec nešlo, takže odvtedy sa o nič také nepokúšam :-o

A toto sú moje pomôcky

Pekne spolu
 Ceruzky trošku detailnejšie

Art, KOH-I-NOOR HARDTMUTH, mäkká gradácia, 12 ks

Náčrtník je od nás z SCP Ružomberok, typ N32, 20 listový, 90 g/m2, formát A3
Výkresy Canson, 30 listový blok, 180 g/m2, formát A3
Guma a strúhadlo tu síce nie sú, ale som dlhé roky verná značne Maped u oboch.

No a len tak na úvod moja posledná kresba Ashley Greenovej ako Alice Cullen (ak by ste ju náhodou nespoznali, tak sorry :-D )

Alice Cullen


A dobrú noc!


Mohlo by sa páčiť

2 comments

  1. Teda ty jsi šikovná, ten obrázek je fakt nádhernej:-) Těšim se na další!:-) A když budeš mít čas a chuť, tak se prosím mrkni na můj blog, follow nebo milý komentář jen potěší :-) M.
    http://illussoire.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ďakujem :-) snáď to bude čoskoro, ako vidíš, robím toho dosť :-o momentálne mám vyšívacie obdobie :-)

    OdpovedaťOdstrániť


Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.