Jarná váza

29 apríla

Po zimnej vianočnej váze som si povedala, že si vyrobím aj vázu na jar. Tá, čo som mala, sa rozbila, takže miesto kúpy som si novú vyrobila. Ale aké bolo moje sklamanie, keď som ju musela viacmenej schovať a nemohla som tam dať servítku, akú som pôvodne chcela.
Bohužiaľ som sa opäť presvedčila, že keď chcem mať niečo poriadne, teba na to kvalitný a nie lacný materiál. Zle mi to popraskalo, ostatne pozrite sa.


Farba sa nedala dobre naniesť a tak to bolo takéto machuľové. Ako od amatéra. Ostanem teda verná farbám od DaVinci. Ale čo z toho, keď z týchto mám aj ostatné odtiene :( O tom ale potom. Toto je tá zloba v odtieni lososovej farby.


Takže, ako som spomenula, musela som zmeniť servítku. Hlavne nech pokryje čo najväčšiu plochu. Nedávno som dostala pekné jarné kvietkové, tak som ich hneď využila. Samozrejme, že som ju nelepila v celku, lebo až taký profík zase nie som, aby som na zaguľatenú plochu dávala obrázok väčších rozmerov, a tak som si vystrihla jednotlivé kvetináče.


Našťastie ju to ako tak zachránilo a nakoniec som sa mohla z nej tešiť. No áno, sú tam ešte kuriatka a narcisy s tulipánmi. Robila som ju totiž ešte k Veľkej noci :-)


Na predposlednom obrázku to bolo najhoršie, tak je tam najväčší obrázok. Hore je nalepená krajka.

Peknú nedeľu prajem!


Mohlo by sa páčiť

2 comments

  1. Hezké, ale už bych nahoru nelepila tu krajku, zkusila bych to vymyslet jinak....moc "bije do očí" :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem za komentár a pripomienku. ono je to tak, že sa tým snažím zakryť ten závit a príde mi to jednoduchšie ako tam dávať modelovaciu hmotu. stužka sa mi zošmykuje, to už som skúšala. ale je pravda, že som uvažovala aj o inom spôsobe. ale na každé ročné obdobie bude jedna váza, takže ešte dvakrát tu bohužiaľ budem strašiť s krajkou :) a kým sa dám na iné, tak hádam niečo vymyslím. no a ak to bolo myslené na tento konkrétny prípad, tak som bohužiaľ nikde v mojom okolí nezohnala čo najpodobnejšiu farbu, tak som dala aspoň tú červenú

      Odstrániť


Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.