Šošovicová nátierka
16 januára
Za všetko môže Dobromila! :-) Čajovňa Dobromila. :-) Pred pár dňami som narazila na jednoduchý recept na Pitu, tak som sa už konečne rozhodla, že sa do toho pustím. Neviem, ako ju pripravujú oni, ale podľa mňa sa to veľmi nelíši. Ja som si to poskladala podľa svojej chuti :-).
Potrebujeme:
100 g šošovice
1 čajová lyžička soli
celé a nové korenie
bobkový list
mleté korenie (podľa chuti)
mletá parpika (podľa chuti)
1 - 2 strúčiky cesnaku (alebo podľa chuti)
olivový olej
paprika a petržlenová vňať na ozdobenie
Šošovicu si popredu namočíme v miske s vodou. Ja som ju dala na dve hodiny. Dáme ju variť, osolíme, pridáme korenie a bobkový list. Uvarenú, resp. rozvarenú :-) ju rozmixujeme, pridáme mleté korenie, papriku, nakrájaný cesnak. Rozmixovanú zmes dáme schladiť. Pred podávaním polejeme olivovým olejom, ozdobíme paprikou a petržlenovou vňaťou.
Podávame s Pitou alebo opečeným chlebíkom. S obomi je to dobré.
P.S.: Recept na Pitu bude zajtra. :-)
Tweet
Potrebujeme:
100 g šošovice
1 čajová lyžička soli
celé a nové korenie
bobkový list
mleté korenie (podľa chuti)
mletá parpika (podľa chuti)
1 - 2 strúčiky cesnaku (alebo podľa chuti)
olivový olej
paprika a petržlenová vňať na ozdobenie
Šošovicu si popredu namočíme v miske s vodou. Ja som ju dala na dve hodiny. Dáme ju variť, osolíme, pridáme korenie a bobkový list. Uvarenú, resp. rozvarenú :-) ju rozmixujeme, pridáme mleté korenie, papriku, nakrájaný cesnak. Rozmixovanú zmes dáme schladiť. Pred podávaním polejeme olivovým olejom, ozdobíme paprikou a petržlenovou vňaťou.
Podávame s Pitou alebo opečeným chlebíkom. S obomi je to dobré.
P.S.: Recept na Pitu bude zajtra. :-)
Mimochodom Piešťany a okolie a najnovšie aj Myjava a okolie!!! Návštevu tejto čajovne vrelo odporúčam!
Pekný zvyšok večera!
4 comments
a dáš aj recept na tú fazuľovú??? prosííííííím ale vyskúšam aj túto :)
OdpovedaťOdstrániťv podstate to je to isté, len miesto šošovice fazuľa. :-)
Odstrániťaha, super :)
Odstrániťale ak by si skúšala, radšej sprav len polovičnú dávku, uvidíš, ako sa uchytí doma :-) z tohto množstva je jej asi aj dosť, no nám to nevadí :-o) zajtra bude recept na chlebík a môžeš experimentovať :-)
OdstrániťPoznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.