Stredoveké dni v Hlohovci (4.7.2015)

13 augusta


Táto udalosť by potrebovala fanfáry :-D Suzi konečne spracovala materiál do tohto príspevku. Ako som spomenula v príspevkoch minulých, nemám momentálne toľko času venovať sa blogovaniu na 100%. A podľa toho frekvencia príspevkov aj vyzerá. Aj preto mi takú dlhú dobu trvalo, kým som upravila fotky a hlavne video. Keďže som si všimla, aký mám v určitej časti zapatlaný objektív, ani sa mi nechcelo pokračovať.

Komplet galéria je tu. Fotky nie sú v plnej kvalite.

Tento rok sa podujatie Stredoveké dni v Hlohovci konal začiatkom júla. My sme sa boli pozrieť v deň prvý (4.). Slniečko svietilo, statočne nás pripieklo, no aj napriek tomu sme zhliadli celý program, čo som ani nepredpokladala, že sa stane :-). Fotky z konca sú už tak škaredo zašumené, ale čo narobím. Asi to bolo ovplyvnené tým, že tento rok sme sa vybrali na bicykloch, dlhé prestávky medzi jednotlivými programami sme mohli vyplniť odskočením si niekam inam. Ono jedla a pitia tam bolo neúrekom, ale lepšie to bolo takto.
Podujatie sa opäť konalo v Pánskej záhrade, tentokrát bez sprievodu cez mesto, no opäť s výstrelom z dela. Boli tu zábavky pre deti, kone, člnkovanie, trh a kopec dobrôt, či už v stánkoch klasických alebo v stánkoch kuchyne starého Fraštáku, kde bola možnosť k zakúpenému jednu získať aj kartičku s receptom. Opäť bola možnosť absolvovať prehliadku zámku, ktorú sme tentokrát vynechali. Hlavným ťahákom, aspoň tak som to pochopila zo stránky, mali byť Vikingovia, ktorí tu minulý rok neboli. Neviem, mňa osobne až tak nezaujali, aj keď hudba a do nej hovorené slovo ako podmaz boli super. Ale keď mali toľkú reklamu, asi som čakala niečo viac, ale to je môj názor, ktorý sa nemusí zhodovať s ostatnými. Takže najprv niečo z trhu a tábora a potom jednotlivé programy.






Účinkujúci:
Vinedi, Svätý Jur (www.vinedi.sk)
Cassanova, Banská Bystrica (http://www.cassanova.sk)

a super truper moderátor, ktorý sa objaví aj na ďalšom ročníku  :-)

Stredoveké dni 2014 - tu a tu.



Po ceste domov nám robil spoločnosť obrovský západ slnka. Ja dúfam, že ste sa dostali až na koniec, poctivo si pozreli ostatné fotky v albume, ako aj video :-). Mimochodom, mňa najviac zaujal Očistec a pobavila ma módna show ;-)

Pekný deň!


Mohlo by sa páčiť

4 comments

  1. Ty si narobila teda dobré momentky :D. Chudáci niektorí, také ksichty, že help!
    Zajtra tam idem takže som nejako našla tvoj článok cez google. Chcela som vedieť, čo môžem očakávať. A vidím, že sa môžem vykašľať na natáčanie videa :D. Tí ľudia a decká v normálnom oblečení to tam kazia... Bolo by zaujímavé dať podmienku prísť v stredovekom oblečku. Ale to by nikto neprišiel :D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Momentky sú najlepšie :-D Ja som tento rok prvý krát vynechala, hoci to bolo ťažké rozhodnutie, hlavne kvôli Dreamdancers. Ja by som prišla, mne by taká podmienka nevadila, len v tom úpeku to je asi celkom sranda :-D Dúfam, že sa ti páčilo.

      Odstrániť
    2. Bola som tam v druhý deň ale sklamaná som bola až až. V sobotu vraj bolo kopec ľudí, bol aj dlhší program. Ale keď som tam bola ja, naozaj sklamanie. Program bol príliš detský, trápny, celkovo sa mi tam vôbec nepáčilo. Streľba z luku nula bodov. Dajú ti do rúk luk a strieľaj, aj keď nevieš ako. A všetky negatívne ohlasy z fb mažú.
      Najlepšie bolo, keď púšťali hudbu z nášho storočia. Vôbec som si tam nepripadala jak v stredoveku. Škoda peňazí, škoda cesty, škoda všetkého. Neviem, aké to bolo minulý rok, ale nabudúce (ak sa dožijeme) tam už nejdem.

      Odstrániť
    3. Čoraz viac detský, tomu verím, treba ich nejako nalákať. Keď som tam bola minulý rok (a neboli sme na bicykloch, aby sme odišli cez prestávky), tak mi strašne vadil ten krátky program a dlhá prestávka, to čakanie ma zabíjalo. Hudba našťastie hrala stredoveká :-D Takže sme nakoniec miesto celého dňa v Pánskej záhrade strávili nejaký čas v Pivárničke nad rínkom :-D

      Odstrániť


Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.