Trený koláč s makovo - višňovou plnkou
15 novembra
Nedeľa bola u nás meninová, tak som sa rozhodla spraviť koláčik. Teraz to vyzerá, že pečiem len vtedy :-D Nie, nie, ale prečo nie aj vtedy? Tak som zobrala recept, ktorý odkladám v tej mojej kope a pustila som sa do toho. Urobila som aj fotopostup :-) Celá príprava spomaľovaná fotením jednotlivých krokov trvala asi tak hodinu.
Potrebujeme:
200 g práškového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
4 vajcia
250 ml mlieka
350 g polohrubej múky
1 celý balíček prášku do pečiva
1/2 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry
230 g mletého maku
100 g kryštálového cukru
1 lyžica medu
100 ml mlieka
50 g práškového cukru
50 gramov palmarínu
malý plech
Príprava: cca 60 minút aj s fotením postupu
Pečenie: 45 minút
Teplota pri pečení: 180 stupňov
Pripravíme si plnku. Do hrnca dáme mlieko, med a cukor a prevaríme. Potom prisypeme pomletý mak. Zmes necháme vychladnúť a potom pridáme višne (my sme tak dali kvapku šťavy z nich).
Prichystáme si aj posýpku, trošku nám preschne. Múku, cukor a palmarín zmiešame. Najlepšie je to asi rukou, ale ja používam vidličku (keďže mám dlhšie nechty).
A ideme na cesto.
1. Palmarín vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.
2. Primiešame vajcia a nastrúhanú citrónovú kôru.
3. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.
4. Na záver pridáme mlieko, hmotu dobre premiešame a vylejeme na múkou vysypaný plech. Cesto je trocha hustejšie, takže ja som poslúchla recept a nedávala som papier na pečenie, lebo by mi pri rozťahovaní zase lietal.
5. Na roztiahnuté cesto dáme plnku, posypeme posýpkou a dáme piecť.
Upečený koláčik krájame na kocky :-)
Tweet
Potrebujeme:
- cesto
200 g práškového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
4 vajcia
250 ml mlieka
350 g polohrubej múky
1 celý balíček prášku do pečiva
1/2 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry
- plnka
230 g mletého maku
100 g kryštálového cukru
1 lyžica medu
100 ml mlieka
- posýpka
50 g práškového cukru
50 gramov palmarínu
malý plech
Príprava: cca 60 minút aj s fotením postupu
Pečenie: 45 minút
Teplota pri pečení: 180 stupňov
Pripravíme si plnku. Do hrnca dáme mlieko, med a cukor a prevaríme. Potom prisypeme pomletý mak. Zmes necháme vychladnúť a potom pridáme višne (my sme tak dali kvapku šťavy z nich).
Prichystáme si aj posýpku, trošku nám preschne. Múku, cukor a palmarín zmiešame. Najlepšie je to asi rukou, ale ja používam vidličku (keďže mám dlhšie nechty).
A ideme na cesto.
1. Palmarín vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.
2. Primiešame vajcia a nastrúhanú citrónovú kôru.
3. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.
4. Na záver pridáme mlieko, hmotu dobre premiešame a vylejeme na múkou vysypaný plech. Cesto je trocha hustejšie, takže ja som poslúchla recept a nedávala som papier na pečenie, lebo by mi pri rozťahovaní zase lietal.
5. Na roztiahnuté cesto dáme plnku, posypeme posýpkou a dáme piecť.
Upečený koláčik krájame na kocky :-)
Tweet
2 comments
fíha, vyzerá vynikajuco, normálne sa mi nan zbiehaju slinky. A pekne spracovaný postup. :-)
OdpovedaťOdstrániťŠtýl ženy
:-) ďakujem! bol výborný, mňam. určite to nebolo posledný krát, čo sme ho mali :-)
OdstrániťPoznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.