Minestrone podľa Suzi

Tuesday, May 06, 2014


Minestrone je hustá talianska polievka, ktorá nemá presný recept, lebo sa varí so zeleniny, ktorá má práve svoju sezónu. A tak, keď nemá presný recept, ja som si ju vybrala z týchto surovín...


Podľa správnosti by sa na začiatku mala opražiť tučná slanina, ale tú som vynechala, lebo ju znesiem v máloktorých jedlách. A bála som sa, že by prerazila všetko ostatné :-/

Potrebujeme:
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1 veľká mrkva (prípadne aj jeden zeler)
  • 3 zemiaky
  • 1 cuketa
  • zelené fazuľky
  • rajčiny
  • petrželnová vňať
  • naseká bazalka
  • 2 lyžice rajčinového pretlaku
  • korenie a soľ
  • mäsový vývar
  • špagety
  • parmezán (do polievky aj na posypanie)
Najprv si pripravíme všetku zeleninu, nech ju môžme už len pridávať. Rozpustíme maslo, pridáme olej a osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak do zlatista. Postupne po pár minútach pridávame zeleninu od najtvrdšej po tú mäkkú. Najprv mrkvu a zemiaky, potom fazuľky, cuketu a rajčiny. Dochutíme soľou a korením, prihodíme petržlenovú vňať,bazalku, trochu strúhaného parmezánu rajčinový pretlak a asi 10 minút za stáleho miešania dusíme. Potom zeleninu zalejeme vývarom (ak nie je, miesto bujóna radšej nechajte, nech si zelenina spraví pri varení vlastný) a varíme kým nie je zelenina mäkká. Nalámané špagety pridáme vtedy, keď je zelenina v stave "takmer hotová". Ešte polievku chvíľu povaríme (cca 10 minút), kým zmäknú špagety.

Nabudúce skúsim nezabudnúť kúpiť zeler a pridám aj ten :-). A je výborná, keď sa posype aj čerstvou bazalkou, lebo v polievke sa jej chuť trocha stratila.

Dobrú chuť!


You Might Also Like

5 komentárov

  1. Normálně jsem dostala hlad :) a polévky já ráda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já taky! Budu si jí muset co nejdřív udělat, vypadá lákavě a šíleně se mi sbíhají sliny. A to jsem dneska měla dokonalý vegetariánský boršč u kamarádky :D

      Delete
    2. ja polievky milujem, pre mňa by nemuselo byť ani druhé :-) táto bola pre mňa taká nová, aj jej chuť, že som si hneď miesto druhého dala radšej duplu :-))) Nikol potom daj vedieť, ako dopadla a či chutila :-)

      Delete
  2. No já snad budu ještě polívková :D Vypadá to krááásně a určitě zkusím !

    ReplyDelete
    Replies
    1. väčšina ľudí ich nemusí, ja ich potrebujem, chýbali by mi :-) skôr ako som to takto načačkala a nafotila, mi skoro úplne ochladla, obdivujem všetky foodblogerky :-)

      Delete

Vopred ďakujem za vaše komentáre!

UPOZORNENIE
Komentáre s pozvánkami na rozdávačky alebo komentáre s podsunutým linkom blogu budú bez upozornenia zmazané!

Subscribe