Minestrone podľa Suzi
06 májaMinestrone je hustá talianska polievka, ktorá nemá presný recept, lebo sa varí so zeleniny, ktorá má práve svoju sezónu. A tak, keď nemá presný recept, ja som si ju vybrala z týchto surovín...
Podľa správnosti by sa na začiatku mala opražiť tučná slanina, ale tú som vynechala, lebo ju znesiem v máloktorých jedlách. A bála som sa, že by prerazila všetko ostatné :-/
Potrebujeme:
- 2 lyžice masla
- 1 lyžica olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 stredne veľká cibuľa
- 1 veľká mrkva (prípadne aj jeden zeler)
- 3 zemiaky
- 1 cuketa
- zelené fazuľky
- rajčiny
- petrželnová vňať
- naseká bazalka
- 2 lyžice rajčinového pretlaku
- korenie a soľ
- mäsový vývar
- špagety
- parmezán (do polievky aj na posypanie)
Najprv si pripravíme všetku zeleninu, nech ju môžme už len pridávať. Rozpustíme maslo, pridáme olej a osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak do zlatista. Postupne po pár minútach pridávame zeleninu od najtvrdšej po tú mäkkú. Najprv mrkvu a zemiaky, potom fazuľky, cuketu a rajčiny. Dochutíme soľou a korením, prihodíme petržlenovú vňať,bazalku, trochu strúhaného parmezánu rajčinový pretlak a asi 10 minút za stáleho miešania dusíme. Potom zeleninu zalejeme vývarom (ak nie je, miesto bujóna radšej nechajte, nech si zelenina spraví pri varení vlastný) a varíme kým nie je zelenina mäkká. Nalámané špagety pridáme vtedy, keď je zelenina v stave "takmer hotová". Ešte polievku chvíľu povaríme (cca 10 minút), kým zmäknú špagety.
Nabudúce skúsim nezabudnúť kúpiť zeler a pridám aj ten :-). A je výborná, keď sa posype aj čerstvou bazalkou, lebo v polievke sa jej chuť trocha stratila.
Dobrú chuť!
5 comments
Normálně jsem dostala hlad :) a polévky já ráda :)
OdpovedaťOdstrániťJá taky! Budu si jí muset co nejdřív udělat, vypadá lákavě a šíleně se mi sbíhají sliny. A to jsem dneska měla dokonalý vegetariánský boršč u kamarádky :D
Odstrániťja polievky milujem, pre mňa by nemuselo byť ani druhé :-) táto bola pre mňa taká nová, aj jej chuť, že som si hneď miesto druhého dala radšej duplu :-))) Nikol potom daj vedieť, ako dopadla a či chutila :-)
OdstrániťNo já snad budu ještě polívková :D Vypadá to krááásně a určitě zkusím !
OdpovedaťOdstrániťväčšina ľudí ich nemusí, ja ich potrebujem, chýbali by mi :-) skôr ako som to takto načačkala a nafotila, mi skoro úplne ochladla, obdivujem všetky foodblogerky :-)
OdstrániťPoznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.