Fotogenická jar vol. 2

12 júna


Vo vzduchu vôňa lúčnych kvetov.
Čarovný súmrak s kabátom z hviezd.
Odchádza jar a klope nám leto.
Na kvapkách rosy nechám sa niesť.
(autor: ja)

Na dnešný deň som mala naplánovaný fotografický príspevok s kvietkami. Stíham ho s odretými ušami, no musím to zvládnuť, nakoľko tento mesiac je príspevkovo nabitý. Ako som sľúbila v predchádzajúcom foto príspevku, že dodám kvietky a tak, tak to teraz plním :-). Zozbierala som ďalšie fotky, pridala k nim nejaké staré, ktoré mi len tak ležia v počítači a spravila túto veľkú zbierku do článku. Tak poďme na to, jar sa s nami čoskoro rozlúči a tu je 64 záberov.

V poslednej dobe som si obľúbila lúčne kvietky. Na Instagrame sa objavila aj kytička, ktorú som si priniesla domov pár dní dozadu z večernej prechádzky. Úžasne voňavá. A lúčnymi kvietkami a kadejakou burinou začínam. Vďaka Nikol viem niektoré pomenovať, ostatné určite doplní :o).

(Poznámka: názvy sa ukážu po nastavení kurzora nad fotkou.)










Po lúkach a poliach sa presúvame do parku a do našej záhrady. Fotiek púpavy mám stovky, dobre, preháňam, no chcela som ešte aj odfúknutú spolu s padáčikmi. Nuž, nabudúce, vďaka aj za ten jeden.







Mimochodom v pozadí miesto, kde som fotila sirôtku :-) Fialové nezábudky ma zaujali, priznám sa, že som také videla prvý krát v živote :-).





























Teraz prejdime k faume. Začnime niečím pekným. Napr. motýľom. Len jedným, hoci ich mám viac, ale čakám, či sa mi podarí uloviť tento rok konečne aj fotku Babôčky a ukážem ich až potom. Pokračujme lienkou... Pán holub sa rozhodol trošku sa poprechádzať v daždi po susedovom komíne. Nechýbajú krásavice labute, či odvážna kačka, ktorá si vyšla na "špacír" na hrádzu. No a potom to príde. Nie, nie ten vták, ktorého meno som si povedala, že si zapamätám a nestalo sa tak. Ale tá spoločnosť pri fotení nechtov :-D. Keď Romča nedávno písala, ako jej spoločnosť robil pavúk, čo by povedala na toto. Len som začula "kvak"... A miesto nechtov sa fotila táto špata :-D. No ale fuj, otrasme sa, lebo ešte tu máme veveričku (vďaka Bohu za sekvenčné fotenie a výnimočne bystrý zrak mojej polovičky) a slimáka, ktorého sme stretli po ceste z kina. Zrejme išiel z flámu :o).






















Aby sa nepovedalo a neuhryzol ma, tak sem pridávam dvorného šaša nášho dvora. Aspoň troška... Halúzky miluje, je to jedna z jeho mnohých úchyliek. A snáď sa mi ho podarí niekedy natočiť, ako šteká zo sna :-).

Tak, to bol môj skromný amatérsky fotografický príspevok a ja sa rozlúčim. Zajtra ma toho pred nabitým víkendom čaká habadej.

Majte sa krásne!


Mohlo by sa páčiť

6 comments

  1. Jééééé, veveričkááááá :D Úžasně svěží příspěvek, až sem mi zavanuly všechny ty vůně, co se z kytek linou. :) Ale veverička s dvorním šašem jsou nej. :D Žabka je fajn, dlouho jsem žádnou neviděla. Šneky jsem nedávno potkávala v jednom kuse po cestě do práce. Tak jsem je vždycky odklidila do travičky a šla dál. :)) Motýlek mi podezřele moc připomíná můru, ze kterých mám hrůzu a od zelené kobylky bych se taky držela dál. :DD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-D :-D no žabka, tak pekne si tú potvoru nazvala :-D tá kytička mi celkom dlho vydržala a voňala, dnes som ju vyhadzovala, asi chcem takú častejšie :-) Z fotky veveričky som sa veľmi tešila, nebyť motorkára, čo ju vyplašil, mohla som ju aj viac nafotiť. Modráčik bol môj prvý odfotený motýľ a tešila som sa ako malá, že ho dokázal nafotiť ten môj starý úbožiačik :-))) Čo sa týka slimákov, vzhľadom na obdobie dažďov, ktoré sme u mali ešte pred nedávnom, sa ani nečudujem. Kobylky sme chytali na lúke, keď sme boli deti, aj také tie malé hnedé. Hlavne keď bolo pokosené

      Odstrániť
    2. Jojo, taky jsem se jich v dětství nachytala, chudinek :D No ale ty fotky ty vyšly nádherně, radost pohledět :) Frčím spát, ať jsem zítra v práci aspoň k něčemu :)) Dobrú :)

      Odstrániť
    3. občas sa zadarí :-D snáď sa bude aj zajtra, ehm, už dneska :-))) nech sa ti darí v práci, brú :-)

      Odstrániť


Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.