Halloween Cupcakes

01 novembra

Dostala som chuť na koláčiky a povedala som si, že sme dlho nemali cupcakes. Rozhodla som sa vytvoriť ich v halloweenskom štýle aj napriek tomu, že tento sviatok my neslávime.

A tak som si nakreslila príšerky, aby som mala predlohu, zafarbila som si marcipán a povykrajovala ich podľa vystrihnutého papierika. Rozhodla so sa pre duchov a netopiere, zo zvyšku som vykrojila hviezdičky a srdiečka a vymodelovala čarodejnícky klobúk. Mala som špeciálne na toto kúpenú vykrajovaciu formičku v tvare tekvice, no nakoniec mi bola zbytočná :-(


Spravila som ich zopár, jedna je vidno aj na obrázku. Keďže hmota, ktorú som mala mi stvrdla, musela mi sestra na poslednú chvíľu priniesť nejaký marcipán. Po prvý krát som použila marcipán od Dr. Oetkera, ale teda... Pokazil mi celý zámer. Pri vypracovávaní potvoriek sa mi to strašne lepilo a nedalo sa mi ani vykrajovať. Nehovoriac o tom, že to vo finále príšerky vôbec nestvrdli. Nie sú tvrdé ani teraz. Vyhodila som obal, ani neviem, ako presne sa volal :-(

Cupcakes som spravila podľa receptu, ktorý som tu už kedysi písala.  V týchto som dala do stredu trocha džemu. Napuchli pekne, len som ich omylom dala do väčších košíčkov a chýbalo mi cesto :-o)


Krém som spravila klasický maslovo - cukrový a samozrejme som ho zafarbila, aby všetko ladilo. Posypala som ho cukríkmi a do každého zapichla jednu príšerku.


V konečnom dôsledku to nebola až taká katastrofa, ako ma počas celej doby sprevádzala :-D. Aspoň viem, že marcipán už len domáci, alebo overený :-)

Prajem pekný deň!


Mohlo by sa páčiť

4 comments

  1. Odpovede
    1. jej, ty si rýchla :-D a ja ešte pin tlačítka robím :-D ďakujem!

      Odstrániť
  2. Zuzanka skvelý a hlavne chutný príspevok. Veľmi sa mi páčia muffinky v tvojom prevedení. Krásne lahodia oku, tak to vyzerá, že ich budem musieť urobiť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Ti, Ildi! Ja by som sa s nimi hrajkala aj častejšie, ale chýbajú mi tu u nás tie rôzne ozdoby, ktoré majú napr. v USA. Všetko si musím potom vytvárať, ak chcem niečo konkrétne, nie len klasiku :-(

      Odstrániť


Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.